Modernizarea Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești s-a încheiat, pacientii beneficiind acum de conditii la standarde europene.

Președintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a vizitat secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde recent au fost finalizate lucrările de modernizare.

Administrația județeană a demarat încă de la sfârșitul anului 2017 lucrări ample de modernizare și reabilitare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.Acestea au început cu modernizarea secției Cardiologie, iar ulterior, programul de îmbunătăţire a infrastructurii spitaliceşti a continuat cu secţiile Interne, Ortopedie și Chirurgie vasculară.

Astăzi, au fost finalizate lucrările la secția Neurochirurgie și conform calendarului stabilit, va începe și reabilitarea parterului unității sanitare, dar și extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, precum și modenizarea ambulatoriului.

Obiectivul de investiţie face parte din proiectul ,,Modernizare corp clădire A + B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, incluzând lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii de fluide medicale, lucrări de curenţi slabi (detecţie incendiu, comunicare voce/date, control acces), lucrări de înlocuire a coloanelor de apă cu uzură ridicată, precum și lucrări de înlocuire a tâmplăriei și a obiectelor sanitare. Secţia de neurochirurgie are șase saloane, cu un total de 30 de paturi, precum și două rezerve. Saloanele sunt prevăzute cu grupuri sanitare proprii, sisteme de oxigen și aspirare la fiecare pat, dar și cu televizoare,fiecare încăpere fiind dotată cu mobilier multifuncțional nou.

”Odată cu finalizarea lucrărilor de la Secția de Neurochirurgie, modernizarea Spitalului Județean de Urgențe se apropie de final!

Cu bucurie, vă comunic faptul că ne aflăm pe ultima sută de metri cu lucrările de modernizare și recompartimentare a tuturor secțiilor Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Vă anunț, cu mare satisfacție că, de astăzi, pacienții Secției de #Neurochirurgie, ai celui mai mare spital din județul nostru, au parte de condiții mult superioare celor existente înainte de începerea lucrărilor.

Saloanele noi, dotate cu aparatură medicală performantă, toaletele aferente fiecărui salon în parte, sunt pregătite începând de astăzi nu numai pentru pacienții proveniți din județul nostru, ci și din Buzău, Dâmbovița sau din Ialomița, de unde vin, prin transfer, bolnavi care au nevoie de intervenții medicale de specialitate. Se poate spune chiar că Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a devenit una regională, dată fiind afluența de pacienți care nu mai ajung la București, ci vin să facă tomografii sau să beneficieze de consultații din partea specialiștilor noștri.

Mai avem puțin și vom finaliza, exclusiv prin fonduri de la Consiliul Județean Prahova, modernizarea locației Nord a Spitalului Județean!

Este, practic, o investiție necesară, care a schimbat, din punctul de vedere al condițiilor, în timp relativ scurt, toată imaginea acestei unități medicale!”, a scris Bogdan Toader pe pagina personală de Facebook.

 

Modernizarea Secției de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, face parte dintr-un proiect amplu, derulat de Consiliul Județean Prahova, program care a vizat reabilitarea celei mai mari unități sanitare din județ, sănătatea fiind una din prioritățile mandatului președintelui Bogdan Toader.

 

 

 

Articolul precedentIncendiu la Mănăstirea Cheia!
Articolul următorDeputatul Grațiela Gavrilescu, reacție după demisia din Grupul ALDE: ESTE o execuție politică!