Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu asupra faptei care privește autopsia lui Constantin Toma, manechinul preferat al lui Cătălin Botezatu găsit spânzurat în data de 28 octombrie 2018! Beatrice Comâniceanu, avocatul familiei Toma, a făcut o plângere penală pe numele lui Gerard Sima, medicul legist care a efectuat necropsia, scrie Ziarul Incomod.

Conform sursei citate, acesta este acuzat că a ars hainele tânărului fără acordul procurorului de caz. Pantalonii și lenjeria intimă ale tânărului ar fi putut fi probe concludente în acest caz în care există suspiciuni de omor. În cazul bărbaților care se sinucid, apare o erecție spontană urmată de ejaculare, astfel că anchetatorii și inclusiv avocatul ar fi putut să vadă dacă există urme de spermă în interiorul pantalonilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești confirmă că există o plângere pe numele medicului legist și că în cauză s-a început urmărirea penală in rem.

Nici la șase săptămâni de la moartea suspectă a tânărului, familia nu l-a putut îngropa pe Constantin, cadavrul acestuia fiind încă la SML. Înmormântarea nu s-a putut face pentru că ancheta în acest caz nu este finalizată. Raportul necropsiei de la Ploiești nu a intrat în posesia avocaților și nici a familiei. De asemenea, aceștia nu au primit nici raportul toxicologic de la București, de la INML.

Contactat telefonic, Vasile Drăghici, directorul SML Prahova, a precizat că raportul necropsiei este finalizat, doar că poliția nu a plătit taxa aferentă, motiv pentru care nu poate fi eliberat.

În replică, reprezentanții Inspectoratul Județean de Poliție Prahova susțin că ”“În urma apariției în spațiul public a informației potrivit căreia IJP Prahova nu a plătit factura reprezentând contravaloarea necropsiei într-un dosar penal, facem precizarea că IJP Prahova nu a primit această factură, conform procedurii.”

Articolul precedentPrimarul Dobre, atac dur la adresa directorului TCE Ploiești, Alexandri Nicolae : Să nu confunde furajele cu facturile!
Articolul următorVIDEO | Primarul Adrian Dobre, despre demararea procedurilor privind înființarea unei societăți pentru preluarea serviciului de termoficare în Ploiești