Scandalul insolvenței Euroins a început din martie, când ASF a scos practic de pe piață această societate.

Decizia ASF trebuia însă să fie validată de instanța de judecată, iar Tribunalul București s-a pronunțat astăzi. Chiar dacă nu este o decizie definitivă, are caracter executoriu.

”Tribunalul București a confirmat vineri insolvența companiei de asigurări Euroins, constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară printr-o decizie în luna martie”, a anunțat organismul de supraveghere financiară.

Sentința nu este definitivă, dar este executorie.

Polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile, începând de astăzi

După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului societății de asigurare, arată ASF într-un comunicat:

„În acest context, potrivit legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 07.11.2023).

După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi”, se precizează în comunicat.

Articolul precedentPrahova. Şofer prins în timp ce conducea beat, după ce oamenii l-au văzut în trafic și au sunat la poliție
Articolul următorPrahova Bărbat prins conducând drogat, la Bănești. Tânărul avea deja permisul reținut