Garda de Mediu Prahova a amendat o societate comercială care a deschis în Băicoi o hală de depozitare şi tratare a dejecţiilor de la păsări, fără autorizaţie de mediu. Controlul a fost declanşat în urma unor sesizări ale localnicilor, care au reclamat mirosurile insuportabile degajate.

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu a anunţat că a amendat cu 100.000 operatorul economic, specificând că acesta nu a respectat obligaţia de a solicita o autorizaţie de mediu, începând activitatea de depozitare şi tratare a dejecţiilor fără a deţine acest document.

“Garda de Mediu Prahova a sancționat un operator economic cu amendă în valoare de 100.000 lei în urma controlului efectuat la hala de depozitare și tratament dejecții avicole cu activitatea desfășurată în orașul Băicoi. Controlul efectuat a vizat verificarea sesizărilor primite de la locuitorii orașului cu privire la disconfortul olfactiv produs de activitatea desfășurată la hala de depozitare dejecții avicole. Urmare verificărilor efectuate în teren s-a constatat că operatorul economic nu a îndeplinit măsura trasată încă din faza de construcție, de a solicita Autorizație de Mediu înaintea începerii activității”, a precizat Garda de Mediu Prahova, într-un comunicat publicat sâmbătă.

“Pentru eliminarea disconfortului olfactiv, comisarii de mediu au dispus ca activitatea se fie reluată după obținerea actelor de reglementare”, a mai anunţat Garda de Mediu Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentParlamentul votează, astăzi, REVOCAREA din funcţie a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi
Articolul următorANPC recomandă atenţie sporită la achiziţionarea dulciurilor şi jucăriilor, pe fondul intensificării comerţului cu produse pentru copii, în contextul sărbătorii Sfântului Nicolae