Joi 1 decembrie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Blejoi au identificat persoanele bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

Potrivit IJP Prahova, miercuri 30 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00 polițiștii au fost sesizați de către o femeie despre faptul că i-ar fi fost sustrase mai multe articole vestimentare.

Femeia care se afla într-un centru comercial din comuna Blejoi, și-a lăsat geaca personală dar și alte 3 articole vestimentare, ale copiilor, într-o încăpere destinată bunurilor. La ieșirea din magazin a constatat faptul că cele 4 articole vestimentare dispăruseră.

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au reușit identificarea și depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptei ca fiind două tinere cu vârstele de 18, respectiv 24 de ani, ambele din municipiul Ploiești.

Potrivit sursei citate, prejudiciul în valoarea de 1.400 de lei a fost recuperat în totalitate, dar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii prahoveni vă sfătuiesc:

Nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani sau obiecte cu o valoare materială însemnată (bijuterii, bunuri electronice, etc.);

– Purtați portofelul sau geanta cu acte și bani, în buzunare interioare ale vestimentației, respectiv în față, la vedere, niciodată deasupra cumpărăturilor, sau în coşul de cumpărături.

– Feriţi-vă de priviri indiscrete când faceţi plata şi nu scoateţi toată suma de bani pe care o aveţi asupra dumneavoastră, ci numai suma de care aveţi nevoie pentru a plăti.

– Atenție sporită la folosirea cardurilor bancare, prin efectuarea de plăți sau retragerea de numerar din bancomate.

– Evitaţi pe cât posibil să vă înghesuiți sau să fiți înghesuiți în zone comerciale, pieţe, bazaruri, gări – autogări, magazine, mijloace de transport etc., atât în înțelesul actualei situații epidemiologice, precum și în înțelesul evitării victimizării.

– Acordați o atenție sporită locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior; nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere; atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentAmbasadorul iranian, scrisoare de mulţumire pentru salvamontiștii care au intervenit în cazul turistului rătăcit în Bucegi
Articolul următorCum va fi recuperată de către bugetari ziua liberă de 2 decembrie