Protocol între Primăria Ploiești și Ministerul Dezvoltării privind achiziționarea de tramvaie și troleibuze FOTO caracter ilustrtativ
Protocol între Primăria Ploiești și Ministerul Dezvoltării privind achiziționarea de tramvaie și troleibuze FOTO caracter ilustrtativ

Protocol între Primăria Ploiești și Ministerul Dezvoltării privind achiziționarea de tramvaie și troleibuze

Conducerea Primăriei Ploieşti este foarte aproape  să semneze un protocol cu Ministerul Dezvoltării privind achiziţia de mijloace de transport public, din fonduri europene. Protocolul prevede ca achiziția să se facă la nivel centralizat, ceea ce va duce, susțin autoritățile, la obţinerea unui preţ pe bucată mai mic, în cazul unei achiziţii făcute de Minister pentru un pachet care să includă mai multe localităţi, respectiv, şi mai important, şansa ca bugetul alocat de UE pe care Ploieştiul l-ar putea accesa să fie utilizat pentru alte categorii de proiecte.

Conducerea Primăriei Ploieşti este foarte aproape  să semneze un protocol cu Ministerul Dezvoltării privind achiziţia de mijloace de transport public, din fonduri europene. Conform primarului Adrian Dobre,  acest parteneriat va aduce şi o economie de timp în cazul proiectelor de infrastructură propuse de municipalitate, care nu vor mai fi condiţionate de implementarea unor proiecte complementare, cum sunt cele pentru achiziţia de material rulant.

“Odată cu încheierea acordului cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia de mijloace de transport public electrice, avem posibilitatea de a depune toate proiectele de infrastructură, în sumă de 38 de milioane de euro cu tot cu TVA, cât avem aprobat, şi de a fi evaluate neţinându-se cont de alt prag sau de alte proiecte care trebuie să fie complementare, complementaritatea fiind dată de către achiziţia de mijloace de transport. Este un avantaj enorm, ceea ce ne va permite şi demararea procedurilor de achiziţie mai rapidă, cu o clauză suspensivă, iar în felul acesta nu mai pierdem acele câteva luni din momentul semnării contractului de finanţare până la finalizarea achiziţiilor”, a explicat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Astfel, prin Ministerul Dezvoltării, la Ploiești ar urma să ajungă 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 10 autobuze electrice.

Totodată, vă reamintim faptul că municipalitatea a pregătit mai multe proiecte finanțate cu fonduri europene privind modernizarea iluminatului și modernizarea mai multor drumuri şi crearea unor parcări. Primele depuse vor fi obiectivele care vizează crearea unui terminal multimodal lângă Spitalul Judeţean şi crearea unei noi legături rutiere între Gara de Vest şi Gara de Sud.

Articolul precedentEste oficial! Pe ce stadion va juca Petrolul Ploiești în Liga 2
Articolul următorMăsuri pentru ca ”Halele Centrale” din Ploiești să devină un spațiu comercial atractiv pentru comercianți și cumpărători