Aparatura medicală de ultimă generație achiziționată de Consiliul Județean, cu fonduri de la Ministerul Sănătății au început să ajungă la Spitalul Județean Aceasta este destinată secțiilor Interne 1 și Neurologie.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Prahova, dotarea secțiilor spitalului cu aparatură medicală de ultima generație vine în completarea proiectului demarat de executivul județean încă din 2017, pentru modernizarea și reabilitarea unității sanitare.

“În anul 2019 a continuat dotarea unității medicale prahovene cu aparatură de ultimă generație. Astfel, la începutul lunii noiembrie, Secția Interne 1 a SJU Ploiești a fost dotată cu un Ecograf Samsung HS 60; acest aparat permite realizarea unor multiple proceduri medicale precum: evaluarea ecografică rapidă a pacienților internați; efectuarea de paracenteze, toracocenteze ghidate ecografic; vizualizarea ecografică în dinamică a pacienților; efectuarea de puncție-biopsie hepatică cu ghidaj ecografic, precum și investigații rapide neiradiante. Și Secția de Neurologie a beneficiat de achiziționarea unui Ecograf Samsung HM 70A, care este foarte util pentru stabilirea tratamentului în cazul unui AVC (accident vascular cerebral) acut, cât și pentru evaluarea eficienței tratamentului la pacienții trombolizați”, au precizat reprezentanții CJ Prahova.

De dotări performante au beneficiat și alte secții ale SJU Ploiești, printer ele numărându-se și secția de Oftalmologie, aflată în locația Boldescu. Acolo a ajuns un ecobiometrul și un tonometrul non-contact.

De altfel, secția Urologie a achiziționat un ecograf, dotat cu o sondă convexă pentru ecografie abdominală, în timp ce Serviciul de Medicina Legală a primit un aparat gaz cromatograf, iar Secția Ortopedie a beneficiat de sisteme moderne de găurire-alezare a structurilor osoase și sisteme oscilante pentru secționarea acestora. Toate aceste echipamente de ultimă generație, vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, servicii de care vor beneficia atât prahovenii dar și cei aflați în transit.

“După finalizarea procedurii de achiziție, firmele contractante au început furnizarea, pe etape, a aparaturii medicale destinate creșterii calității actului medical. Primele două secții care au primit deja o parte a echipamentelor medicale sunt Interne I și Neurologie. Aici au ajuns ecografe de mare performanță, cu ajutorul cărora pacienții vor avea parte de o diagnosticare foarte precisă. Pe de o parte, la Secția Interne, afecțiunile pacienților internați vor fi evaluate mult mai rapid, inclusiv prin efectuarea de puncții sau biopsii hepatice cu ghidaj ecografic. Ecograful nou de la Secția Neurologie va fi utilizat pentru detectarea stenozelor vasculare la pacienții cu accident vascular cerebral ischemic, fiind util atât pentru stabilirea tratamentului în cazul unui AVC acut, cât și pentru evaluarea eficienței tratamentului la pacienții trombolizați. Aceasta este încă una dintre etapele pe care le-am gândit și pe care le-am pus în practică atât cu ajutorul conducerii instituției spitalicești, cât și cu sprijinul direct al colegilor din cadrul Consiliului Județean, în special pe partea de fonduri europene. Lucrările pentru reabilitarea spațiilor din locația Nord, obținerea de finanțare europeană pentru extinderea, recompartimentarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe și a ambulatoriului integrat al spitalului sunt continuate, astfel, cu dotările necesare secțiilor”, a declarat și președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

La finalul lunii, octombrie, autoritățile județene anunțau că Prahova a semnat contracte de furnizare pentru trei din cele cinci loturi de aparatură medicală, cu o valoare estimată la peste 13 milioane de lei, pe care dorește să le achiziționeze pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în parteneriat cu Ministerul Sănătății. “Lotul 1 a vizat furnizarea de mese de operație, lămpi chirurgicale de tavan cu pregătire video, paturi terapie și brancard transport pacienți, fiind încheiat un contract de furnizare cu BPM Tehnologica, în valoare de 2.115.660 de lei, lotul 2, a avut ca destinație furnizarea unui aparat de radiologie și ecograf Doppler color, fiind câștigat de Alara International, cu o valoare a contractului de circa 3 milioane de lei, iar cel de-al treilea lot de produse (aparate destinate examenelor craniene, aparate pentru supravegherea funcțiilor vitale, EKG-uri și ventilatoare compatibile cu RMN) va fi furnizat de firma Unimixserv, contractul aferent fiind în cuantum de 1,33 de milioane de lei”, a detaliat atunci președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Procedura de achiziție pentru celelalte două loturi se referea la furnizarea de componente pentru angiograf, dar și echipamente destinate anesteziei, chirurgiei laparoscopice, endoscopiilor digestive și instrumentar medical, fiind încă în derulare.

Investiția totală este estimată la 13,14 milioane de lei, din care 6,5 milioane de lei reprezintă valoarea aparaturii incluse în primele trei loturi.

Articolul precedentDeputatul Cătălina Bozianu, președintele PMP Prahova: Nu cred că absenteismul poate constitui o soluție bună pentru România
Articolul următorIncident armat la o secţie de votare din Prahova! Bărbat împuşcat la Proviţa de Jos