Transportul în comun din Ploiești ar putea fi extins în viitorul apropiat și către localitățile aflate în vecinătatea municipiului reședință de județ. Conducerea Primăriei Ploiești și cea a Consiliului Județean Prahova lucrează în prezent la un proiect privind extinderea serviciului de transport practicat de TCE.  Proiectul ar urma să fie implementat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), iar SC Transport Călători Express SA ar urma să primească acest serviu prin delegare directă/

Proiectul va fi derulat prin ADI și presupune o serie de avantaje pentru călătorii din afara Ploieștiului.

Aceștia nu vor mai fi obligați să coboare la terminalele utilizate de operatorii privați, ci o pot face și în stațiile TCE de pe traseu.

Foarte important este faptul că elevii, studenții, pensionarii și persoanele cu dizabilități vor avea exact aceleași faciități pe care le oferă transportul în comun asigurat de companiile publice, în acest caz, TCE Ploiești.

Evident, proiectul comportă un efort financiar atât din partea Primăriei Ploiești, cât și din partea primăriilor care vor fi integrate în sistem.

Este vorba despre subvenționarea serviciului, dar și despre asigurarea mijloacelor de transport necesare.

Primarul Adrian Dobre a prezentat marți, într-o conferință de presă, discuțiile pe care Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova le poartă în acest sens.

Vezi declarția primarului Adrian Dobre pe această temă în materialul video mai jos:

Articolul precedentGripa face a cincea victimă în Prahova
Articolul următorPosibilă majorare a tarifului la salubritate în mai multe localități din Prahova. Tensiuni în ADI Deșeuri | VIDEO