Consiliul Județean Prahova  pregătește un proiect de Hotărâre în ceea ce privește elaborarea unui regulament cu privire la activitatea de transport public din județ.

Potrivit președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader,  în actul legislative vor fi prevăzute sancțiuni față de transportatorii privați care majorează nejustificat tarifele.

„În acest regulament sunt stabilite mai multe sancțiuni pentru cei care își majorează tarifele fără să anunțe în prealabil sau fără aprobarea Consiliului Județean ori peste un anumit prag stabilit, împreună cu asociațiile de transportatori din raza județului Prahova”, a susținut Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Liderul executivului județean a mai precizat că s-a luat această decizie, de a se realiza un regulament  cu privire la activitatea de transport  deoarece „legea în acest moment nu prevede nimic în această arie”.

„A apărut Ordonanța 51 care câteva luni nu a avut norme de aplicare. În acea perioadă dumnealor (n.r. transportatorii) nu trebuiau să se raporteze la acea legislație trecută și la acea hotărâre de Consiliu Județean aprobată în 2014. Având în vedere acest aspect, discutând cu Direcția Juridică, este legal. Mai puțin moral, dar legal este”, a punctat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Articolul precedentNicoleta Crăciunoiu, şefa Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti, câştigă procesul cu primarul Dobre
Articolul următorUn prahovean și-a înjunghiat fosta soție și apoi s-a spânzurat