Consiliul Local Ploieşti a aprobat, joi, în cadrul unei ședințe de îndată, prelungirea pe trei ani a contractului cu Veolia Energie.

Actul adiţional rezultat în urma negocierii cu furnizorul de termie și propus de primarul Dobre a fost aprobat de aleșii locali după îndelungi discuţii.
Acesta vine cu o nouă formulă de calcul, care va duce preţul gigacaloriei, de la 1 iulie, la aproape 400 de lei, potrivit avertismentelor transmise de mai mulţi consilieri.
În cadrul ședinței, au fost discuţii aprinse şi cu privire la posibilitatea Primăriei Ploiești de a acoperi o parte din tarif prin subvenţie de la bugetul local.
Drept urmare, a fost tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că există riscul ca, în momentul în care se va ajunge la un tarif de 400 lei, municipalitatea să nu poată acoperi toată subvenţia astfel încât tariful suportat de ploieșteni să rămână la 186 lei, fără TVA, ca și în prezent.
Reprezentanții PSD şi ALDE i-au reproșat primarului Adrian Dobre că a gestionat incompetent situaţia şi că i-a lăsat fără alternative. Aceştia au amintit şi că, în ianuarie, când ei aprobaseră o majorare la 237 de lei fără TVA a gigacaloriei, primarul şi colegii lui din PNL criticaseră dur decizia, pentru ca acum să prezinte, triumfal aproape, o soluţie care ar putea să ducă la costuri mult mai mari. Tot consilierii locali au încercat să-i “smulgă” lui Adrian Dobre un răspuns cu privire la subvenţionarea căldurii şi apei calde, acesta argumentând că în propunerea de buget pe 2019 a prevăzut o sumă de 10 milioane de lei pentru acest lucru şi că mai aşteaptă alte 10 milioane de lei în baza promisiunii făcute de conducerea Consiliului Judeţean Prahova, însă edilul nu a garantat că, în momentul în care se va ajunge la un tarif de 400 lei, vor exista fonduri pentru a ca tariful să fie de 186 lei, fără TVA.
Drept urmare, în urma ultimelor modificări, un lucru este cert, și anume faptul că tarifului rămâne la valoarea actuală până în iulie. Atunci urmează să fie aprobată noua formulă de calcul, pentru care se mai aşteaptă un aviz final de la ANRE şi care, conform analizei consilierilor din comisia de utilităţi, va duce tariful practicat de operatorul de termie la aproape 400 de lei pe gigacalorie, undeva în media naţională şi desigur mult peste cel care a fost folosit în Ploieşti până acum.
“Variantele pe care consilierii le au acum sunt doar două, să aprobe un tarif majorat, care poate ajunge la 400 de lei pe gigacalorie, sau să nu avizeze acest act adiţional, care va duce la o întrerupere a apei calde. Vă ascundeţi în faţa faptului că noi v-am mandatat să găsiţi o soluţie. Dumneavoastră ce aţi vota? Jocul acesta, ducerea până în ultima zi, tragerea de timp, a fost o strategie ca să duceţi Consiliul Local în situaţia de a nu avea o alternativă”, i-a transmis viceprimarul George Pană primarului Dobre fără să primească un răspuns de la liderul administrației publice locale.

Vezi mai jos imagini din timpul dezbaterii:

Articolul precedentIncredibil! Un “tată” din Ploiești și-a violat propriile fiice!
Articolul următor“Vânătoare de Ouă”, în a doua zi de Paște, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești