VIDEO| Primarul Dobre, despre scandalul ”Conducta Lukoil”: Planurile nu corespund cu realitatea din teren. Conducta afectează și alte imobile
VIDEO| Primarul Dobre, despre scandalul ”Conducta Lukoil”: Planurile nu corespund cu realitatea din teren. Conducta afectează și alte imobile

Scandalul în ceea ce privește conducta care trece pe terenul unei societăți care a demarat construcția unui imobil și care transportă apă industrială către Rafinăria Lukoil este departe de a se încheia. Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a vorbit luni despre acest conflict și a prezentat noi amănunte interesante.

Noi amănunte ies la iveală în scandalul conductei care  alimentează cu apă rafinăria Lukoil. Conform primarului municipiului Ploieşti,  Adrian Dobre,  planurile conductei care transportă apă industrială în Rafinăria Lukoil şi care traversează terenul unei societăţi de construcţii, nu corespund cu realitatea din teren. Totodată, edilul a precizat că  a constatat că respectiva conductă afectează şi alte construcţii şi terenuri din zonă şi că în planuri aceasta nu apărea.

De altfel, primarul Dobre a mers în teren să verifice situaţia şi a constatat că municipalitatea nu a greşit atunci când a emis autorizaţia de construire pentru dezvoltator, întrucât planurile existente în primăriei arătau că respectiva conductă nu trece pe acolo. Mai mult decât atât, în avizele şi autorizaţiile PFA-ului au fost trecute obligaţii privind alte conducte care trec pe acolo, iar acesta a respectat autorizaţiile.

“Acolo există, din actele pe care noi le-am avut la autorizaţia de construire un proprietar care a solicitat realizarea unui imobil. Conform datelor şi informaţiilor pe care municipalitatea le-a avut la momentul emiterii autorizaţiilor respective, nu reieşea existenţa vreunei conducte de transport apă pe zona respectivă. Obligaţia primăriei este aceea de a cere reţelarilor conform legii avize şi sunt primite avize din partea tuturor reţelarilor. Societatea Lukoil nu este o societate care furnizează conform legii servicii de utilitate publică sau sunt de altă natură, vezi Conpet unde într-adevăr există obligaţia faţă de Distrigaz sau Trasgaz să obţii aceste avize şi care le-au fost solicitate în autorizaţia respectivă. În ceea ce priveşte conducta respectivă într-adevăr există un plan, dar care nu are nicio legătură cu poziţionarea găsită în teren, tocmai de aceea primăria în urma apariţiei acestei situaţii a cerut poziţionarea corectă a conductei respective în teren, lucru pe care noi l-am primit, dacă nu mă înşel, în cursul zilei de ieri sau în cursul zilei de vineri, pentru reţeaua respectivă.

Această conductă afectează nu numai imobilul de care vorbim, afectează şi alte imobile, terenuri şi construcţii existente deja pe teren şi care nu sunt imobile sau construcţii care au apărut nici acum un an, nici acum doi ani, sunt de foarte mulţi ani de zile pe terenurile respective. Traversează terenurile şi există posibilitatea ca această conductă să fie şi sub alte construcţii existente pe teren în momentul de faţă, drept pentru care va trebui să avem o discuţie poate şi la nivel de Guvern pentru că niciodată noi, prin legislaţie, nu am fost obligaţi să solicităm aviz de la anumite societăţi comerciale care, încă o dată vin şi spun, nu au reţele publice, drept pentru care eu cred că acest lucru trebuie în primul rând corijat. A existat o situaţie similară prin anul 2010, când nu se cereau avize de la reţelari şi s-au construit inclusiv staţii de benzină peste anumite conducte. Este o situaţie atipică ce s-a întâmplat acolo.

Este o autorizaţie care a fost emisă acum patru luni de zile, pe baza datelor şi informaţiilor existente în cadrul primăriei şi pe baza avizelor pe care beneficiarul respectiv le-a primit şi le-a depus la momentul la care a solicitat autorizaţia respectivă.

Am solicitat să ni se prezinte exact care este culoarul conductei respective, pe care îl reclamau cei de la Petrotel şi am obţinut această informaţie în cursul zilei de luni.

Am solicitat de asemenea să ni se pună la dispoziţie elementele care arată proprietatea conductei respective şi bineînţeles măsurile. Vom face demersuri în continuare în vederea clarificării situaţiei de acolo. Am constatat din nefericire că această conductă afectează şi alte imobile care sunt în zonă şi va trebui ca acest operator economic să ia o măsură.

Pe de altă parte, avem nişte obligaţii legate de modul în care îşi administrează şi îşi gestionează patrimoniul, lucru pe care rămâne de văzut dacă l-au făcut sau nu l-au făcut. Inclusiv la OCPI nu apare niciun fel de dovadă că acea conductă afectează terenul respectiv.”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Vă reamintim faptul că Petrotel Lukoil este la un pas să își suspende activitatea din cauza unei avarii la conducta cere trece pe terenul respectivei societăți, aceasta fiind, de altfel, singura conductă care alimentează cu apă rafinăria (Detalii aici).

 

Articolul precedentÎncă un cod gaben de vreme rea pentru Prahova
Articolul următorProgramul Serviciilor Eliberarea Pașapoartelor și Eliberare Permise și Înmatriculare a Vehiculelor în perioada minivacanței de Sf. Maria