Primăria Ploiești a depus proiectul pentru achiziționarea mai multor mijloace de transport în comun electrice cu fonduri europene alocate de UE pentru mobilitate urbană.

Anunțul a fost făcut marți de primarul Adrian Dobre în cadrul întâlnirii cu săptămânale pe care edilul șef al orașului o are cu presa.

Acesta a susținut că este vorba de achiziţia a 11 autobuze electrice din fonduri europene cu toată logistica necesară, inclusiv staţii de încărcare.

„Am depus documentaţia pe fondul de mediu în vederea finanţării şi achiziţionării a 11 autobuze electrice. Proiectul a fost depus în termen. Suntem în primele trei autorităţi publice locale care au depus un astfel de proiect pe fondul de mediu. Urmează să vedem când începe procedura de evaluare a acestor proiecte”, a anunțat primarul Adrian Dobre.

În cadrul axei de finanţare pentru mobilitatea urbană, Uniunea Europeană pune la dispoziţia Ploieştiului aproximativ 45 de milioane de euro, bani care pot fi investiţi în proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, dar şi pentru achiziţia de material rulant, condiţia, la acest ultim capitol, fiind ca administraţia locală să cumpere mijloace de transport public electrice.

Achiziţia va fi derulată pin Ministerul Dezvoltării Regionale printr-o formă de parteneriat.

Articolul precedentAmănunte cutremurătoare în cazul incendiului de la Urban ICIM! Depozitul ”fantomă” de la Ploiești| VIDEO
Articolul următorAmeninţare cu bombă la Kaufland Nord şi la Spitalul Judeţean Ploieşti