Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat, miercuri 5 august, în dosarul în care Laurenţiu Marin (21 de ani), tânărul care şi-a ucis cu bestialitate iubita de doar 17 ani, a fost judecat pentru omor. 

Instanţa a decis să mărească pedeapsa primită iniţial cu cinci ani, astfel că tânărul va rămâne în închisoare pentru 15 ani. Tribunalul Prahova l-a condamnat la doar zece ani de închisoare cu executare. În plus Laurenţiu Marin va trebui să plătească şi daune morale în valoare de 10.000 de lei copilului pe care l-a lăsat fără mamă.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă. Crima s-a petrecut în 2019, la finalul lunii septembrie, în Plaiul Câmpinii, un cartier rău famat din comuna prahoveană Şotrile, localitate aflată la graniţa cu municipiul Câmpina.

Fata omorâtă avea 17 ani. Cadavrul ei a fost descoperit sâmbătă 28 septembrie, la orele prânzului, în casa iubitului său.

Echipajul de la Serviciul de Ambulanţă care a intervenit atunci pentru a acorda ajutor victimei a rămas şocat când au văzut câte răni avea fata. Fusese pur şi simplu ciuruită şi aproape decapitată. Arma crimei a fost un topor cu care bărbatul i-a tăiat gâtul iubitei sale.

Cei doi tineri au avut o relaţie extrem de tensionată, agresorul, în vârstă de 21 de ani, a mai încercat şi în primăvară anului 2019 să-şi omoare iubita.

Atunci a înjunghiat-o, dar fata a scăpat cu viaţă. La prima tentativă de omor, care a avut loc în luna mai a anului trecut, bărbatul a fost lăsat în libertate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

A fost emis atunci doar un ordin de protecţie, pe care agresorul l-a ignorat. După ce a fost înjunghiată prima dată, fata s-a întors la iubitul ei. Vineri, 27 septembrie 2019, se pare că a avut loc un nou episod violent, iar bărbatul a reuşit să-şi ducă planul iniţial până la capăt.

A ucis-o cu un topor. Criminalul a fugit de acasă imediat după comiterea crimei şi a fost căutat de poliţie cu ajutorul câinilor de urmă.  Tânărul a fost prins la câteva ore de la omor, iar de atunci se află încarcerat la Penitenciarul din Mărgineni, judeţul Dâmboviţa.