Două persoane bănuite de trafic de droguri au fost prinse în flagrant, în timpul unei acțiuni derulate vineri de procurorii DIICOT Constanța.

Asupra acestora, anchetatorii au găsit jumătate de kilogram de cocaină, iar la perchezițiile care au urmat, la Ploiești și București, au descoperit nu mai puțin de 28 de kilograme de canabis.

Vineri, pe 18 noiembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc. Măsura a fost dispusă la scurt timp după ce “inculpații au fost prinși în flagrant, în municipiul Ploiești, de către organele de urmărire penală în timp ce transportau cantitatea de aproximativ 500 de grame de cocaină. De asemenea, cu ocazia percheziției corporale și a autoturismului au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor și 7,34 grame de canabis și 3 telefoane mobile. Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi inculpați, în municipiile București și Ploiești, fiind descoperite și ridicate peste 28 de kilograme de canabis, sumele de 8.900 de lei și 150 de euro, un cântar electronic și mai multe telefoane mobile.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus cocaina în țară prin intermediul unui colet expediat din Italia printr-o societate de transport”.

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Ploiești, precum și al jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile Ploiești și București.

Potrivit IGPR, cele două persoane vizate de anchetă sunt un bărbat, de 57 de ani, și o femeie, de 56 de ani.

Inculpații au cerut, în instanță, măsuri preventive cât mai blânde

Sâmbătă, cei doi au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Femeia a cerut să fie lăsată măcar în arest la domiciliu, în timp ce bărbatul de 57 de ani spera chiar la un simplu control judiciar, potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBobby Păunescu: „Românii au fost blocați să se dezvolte. Primul ministru încearcă să lupte pentru interesele țării. Te întrebi de ce e așa de atacat”
Articolul următorÎncepe o nouă sesiune ”Rabla la electrocasnice”