UPDATE

IJP Prahova anunță că traficul rutier este deviat în zonă, fiind amplasate filtre la intersecția DN1 cu DN1A si la DN1A cu DN1B.

UPDATE 1

Conform Prefecturii Prahova, sunt oprite două trenuri de călători în Halta Valea Călugărească, unul în Gara Ploiesti Sud și un tren de marfă în Gara Ploiesti Est.

CFR a trimis la fața locului o drezină pentru degajarea firelor electrice. Totodata este vericată calea de rulare.

Circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 500 Ploieşti Sud – Buzău, vineri dimineață, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată între localităţile Bărcăneşti şi Moara Nouă, judeţul Prahova, şi a rupt firul de contact.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Conform ISU Prahova,trei trenuri de călători sunt oprite în stații (două la Valea Călugărească și unul la Ploiești Sud).

Pompierii militari acționează cu un echipaj pentru asigurarea zonei ca urmare a căderii unei balustrade de 15 m, pe rețeaua de înaltă tensiune CF între localitățile Moara Noua și Barcanesti.  Din fericire, în momentul producerii incidentului niciun tren nu trecea prin zonă.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ un an, un incident asemănător a avut loc în apropierea Gării de Vest din Ploiești, când o pasarelă rugită, aparținând Veolia, s-a prăbușit peste liniile de înaltă tensiune, traficul feroviar fiind întrerupt pentru mai multe ore.

FOTO ISU Prahova