Ploieștenii ar putea plăti un tarif mai mic la gigacalorie. Asta doar în condițiile în care proiectul „ENERGIE DIN DEŞEURI ŞI CONSTRUIRE LINIE PRODUCERE SRF (solid recovered fuel – combustibil solid recuperat) va fi implementat de către Consiliul Județean Prahova. În prezent, aleșii județeni au validat în ședința ordinară de marți proiectul privind realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei stații de transformare a gunoiului menajer  în energie termică.

Ploieștenii ar putea plăti un tarif mai mic la gigacalorie. Pentru a se ajunge în acest punct, Consiliul Județean Prahova dorește implementarea proiectului „ENERGIE DIN DEŞEURI ŞI CONSTRUIRE LINIE PRODUCERE SRF (solid recovered fuel – combustibil solid recuperat). În acest sens, aleșii județeni au validat în ședința ordinară de marți proiectul privind realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei stații de transformare a gunoaiului menajer  în energie termică.

Ploieștenii ar putea plăti un tarif mai mic la gigacalorie.Scopul Proiectului ENERGIE DIN DEȘEURI ȘI CONSTRUIRE LINIE PRODUCERE SRF (solid recovered fuel – combustibil solid recuperat) este acela de a produce energie (termică) prin utilizarea deșeurilor nereciclabile (deșeuri care, în fluxul actual, merg la depozitare) și furnizarea acesteia către locuitorii Municipiului Ploiești.

Ploieștenii ar putea plăti un tarif mai mic la gigacalorie.În prezent, în Municipiul Ploiești, energia termică este furnizată locuitorilor Municipiului, sub formă de agent de încălzire și de apă caldă, de firma câștigătoare a unei proceduri de achiziție publică, în baza Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public al județului Prahova de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat în sistem producție- transport- distribuție pentru Municipiul Ploiești semnat la 29 aprilie 2004, semnat cu cei doi concedenți (Consiliul Județean Prahova- în calitate de proprietar al centralei de producție și a rețelelor primare și Consiliul Local al Municipiului Ploiești- în calitate de proprietar al sistemului de distribuție).

Ploieștenii ar putea plăti un tarif mai mic la gigacalorie.Totodată, este necesar ca executivul județean să identifice  surse de cofinanțare pentru investițiile propuse, în prezent existând soluția aderării la  programele de investiții Granturi SEE (Spațiul Economic European, MFN (Mecanism Financiar Norvegian) 2014-2021, Fonduri nerambursabile din Programele Operaționale, Fonduri nerambursabile acordate direct de Comisia Europeană sau alte surse de finanțare nerambursabile (interne și externe).

 

 

 

Articolul precedentPloieștiul va scăpa de țânțari și căpușe. Se semnează contractul pentru serviciile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție
Articolul următorVIDEO Polițiștii prahoveni fac percheziții la hoții din locuințe