Doi prahoveni din Poiana Câmpina au fost prinși la furat de lemne după ce polițiștii din Valea Doftanei au fost alertați, cu privire la prezența acestora în zonă, de un angajat de la Ocolul Silvic.

“La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Valea Doftanei au fost sesizați despre faptul că două persoane sustrag material lemnos dintr-o pădure de pe raza comunei Provița de Jos.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au identificat apelantul, în calitate de reprezentant al Ocolului Silvic din zona Provița de Jos care a declarat că în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu a depistat doi bărbați care cărau doi trunchi de arbori esență gorun, care la vederea acestuia i-au abandonat și au fugit într-o direcție necunoscută.

În urma verificărilor efectuate,  polițiștii au identificat și depistat cele două persoane bănuite de comiterea faptelor, ca fiind doi bărbați cu vârstele de 38, respectiv 40 de ani, ambii din comuna Poiana Câmpina”, a informat IJP Prahova.

Cei doi ar fi tăiat și sustras din pădurea fondului forestier privat cantitatea de 1.450 metri cubi material lemnos, fiind predată în custodie reprezentantului Ocolului Silvic.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentNicolae Ciucă, discuție telefonică cu Manfred Weber, președintele Partidului Popular European: ”Ne dorim o Europă fără bariere”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL | Euroconstruct, afaceri dubioase din banii românilor – Schema furăciunilor în afacerea decontaminării solului de pe Autostrada Transilvania