În urma Hotărârii Consiliului Local din data de 9.04.2019, vineri  a avut loc o nouă rundă de negocieri cu operatorul de termie Veolia Energie Prahova.

În urma discuţiilor purtate s-a ajuns la un consens între toate cele trei părţi prezente (Primăria Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova şi Veolia) privind prelungirea contractului până în data de 15 mai 2022. Se elimină astfel riscul ca ploieştenii să rămână fără apă caldă şi căldură.

La negociere, unde au participat primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, viceprimarul Cristian Mihai Ganea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, s-a aprobat formula de calcul a tarifului de referinţă.

Conform prevederilor legale, formula aprobată urmează să fie înaintată către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) şi această instituţie trebuie să îşi dea acordul final şi să stabilească tariful de referinţă şi să decidă asupra sumei finale în funcţie de care se vor calcula facturile.

ANRE este o instituţie aflată în subordinea este autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar. Actuala conducere a instituţiei este desemnată de majoritatea PSD – ALDE din Parlamentul României.

Primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, şi-a exprimat ideea de a cuprinde subvenţia către populaţie în Bugetul pe care îl va supune atenţiei Consiliului Local şi care urmează să fie votat în perioada următoare.

„Am participat la această negociere cu gândul de a apăra interesele ploieştenilor. M-am achitat de cele două angajamente pe care mi le-am luat în faţa lor.

1) Nu se vor opri apa caldă şi căldura de la 1 mai aşa cum susțineau consilierii locali PSD – ALDE. Am dus negocierea la capăt cu responsabilitate și așa cum am promis am obținut un contract corect pentru ploieșteni.

2) Voi propune subvenţionarea facturilor pentru toţi consumatorii casnici, astfel încât ploieştenii să nu plătească mai mult. Sper că reprezentanţii PSD – ALDE vor înţelege să dea curs acestei propuneri, mai ales că la negocieri a fost prezent şi viceprimarul Ganea, care a putut să vadă cât de dificil a fost procesul de negociere”, a declarat primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

În urma negocierilor s-au aprobat investiţii de 17 milioane de lei în sistemul de distribuţie de apă pentru reducerea pierderilor şi de 10 milioane de lei pentru mentenanţă. Aceste cheltuieli vor rămâne în sarcina Veolia Energie Prahova. De asemenea, la finalul contractului, Turbina pe gaze (TAG) va fi predată în administrarea Primăriei Ploieşti, cu specificarea că aceasta va mai funcționa încă doi ani fără revizie.

Articolul precedentFOTO | Tablou cu Nicolae Ceaușescu, în biroul unui primar PNL din Prahova
Articolul următorNoi directori la Spitalul Județean de Urgență Ploiești!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.