Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a criticat dur în cadrul unei conferințe de presă actualul Guvern Dragnea-Dăncilă, susținând că ”promovează pe cei care sunt mai puturoși în România”. Declarația edilului șef vine în contextul în care reprezentanții executivului de la nivel național au prelungit termenul de depunere a proiectelor pe fonduri europene până pe 29 martie.

Critici dure aduse Guvernului României de către primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre. Edilul șef al orașului a susținut că reprezentanții executivului de la nivel național  ” îi promovează pe cei care sunt mai puturoși în România”. Afirmațiile primarului Dobre vine în contextul în care Guvernul Dragnea-Dăncilă a prelungit termenul de depunere a proiectelor pe fonduri europene până pe 29 martie, în primă fază autoritățile publice locale fiind nevoite să finalizeze documentația necesară pentru a atrage bani europeni până pe data de 31 decembrie 2018.

” Așa cum ne-am obișnuit, întotdeauna nu sunt susținuți  cei care reușesc să își facă temele la timp, ci sunt susținuți cei care nu și le-au făcut la timp. Guvernul României nu îi promovează pe cei care excelează, ci pe cei mai puturoși, astfel că a prelungit termenul de depunere a proiectelor pe fonduri europene până pe 29 martie”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Totodată edilul șef al orașului a mai precizat și faptul că există posibilitatea ca în acest an bugetul local să fie 0 la capitolul investiții, asta în condițiile în care Guvernul României nu a creionat bugetul național nici până la această oră (detalii aici).

Totuși, Dobre a ținut să puncteze faptul că municipalitatea a depus proiecte pe fonduri europene în valoare de aproximativ 140 milioane euro.

Lista proiectelor care au fost depuse pentru a fi demarate cu bani europeni în anul 2019  este lungă. Printre ele se numără achiziționarea de mijloace în transport în comun, reabilitarea de blocuri, reabilitarea sistemului de iluminat public pe tronsoanele liniilor de tramvai 101 și 102, realizarea de terminale, dar și de reabilitarea și modernizarea de grădinițe și licee.

Adrian Dobre a mai susținut că  Primăria Ploiești va fi nevoită să acceseze un credit bancar pentru a putea să susțină partea de co-finantare a proiectelor cu fonduri de la UE, cât și pentru proiectele aflate în derulare, respectiv pentru achiziționarea de autobuze, construirea podului în zona Rafinorilor, reabilitarea celor două pasaje subterane din Bariera Bucuresti, reabilitarea de străzi și de parcuri.

Articolul precedentPrimarul Adrian Dobre: Ploieștiul este un oraș sărac. Am ajuns în situația ca abia să avem bani de funcționare
Articolul următorScandal pe tema majorării tarifului la gigacalorie la Ploiești. Facturile vor crește semnificativ| VIDEO