Scandal pe tema majorării tarifului la gigacalorie la Ploiești. Facturile vor crește semnificativ. Prețul gigacaloriei ar putea fi majorat încă de la începutul lunii februarie.

Primarul Adrian Dobre a criticat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului la gigacalorie la 237,35 lei/Gcal fără TVA. În acest moment, prețul la termie este de 187 lei/Gcal fără TVA, astfel, începând cu luna februarie, prețul la apa caldă și căldură ar putea crește cu aproximativ 50 lei/Gcal.

Edilul şef al oraşului a mai susţinut că valoarea nu este una corectă dat fiind faptul că  Veolia Energie a plecat de la un tarif de 90 de lei, care înseamnă 50% păcură şi 50% gaz, în condiţiile în care, atunci când s-au stabilit prin caietul de sarcini toate datele problemei, s-a făcut calculul doar pe gaz, ceea ce se consumă cu precădere în momentul de faţă. Astfel, conform primarului Dobre, tariful de plecare ar fi trebuit să fie 75 de lei, nu 90 de lei.

Dobre a anunţat că a trimis o sesizare la ANRE în ceea ce priveşte formula de calcul. Totodată, primarul Ploieştiului susţine că majorarea nu se justifică, de vreme ce sistemul de termoficare are pierderi de aproximativ 40% .

Adrian Dobre nu a ezitat să atace majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti, edilul şef susţinând că reprezentanţii celor două formaţiuni politice sunt susţinători ai unei astfel de majorări.

În replică, viceprimarul Cristian Ganea a precizat că respectiva formulă de calcul nu a fost făcută de PSD sau ALDE, ci de nişte specialişti. Totodată liderul social-democraţilor ploieşteni a declarat că la mijloc este un contract şi că majorarea trebuia să aibă loc din 2011, însă, din cauza unor interese politice, tariful a rămas același, astfel ajungându-se în această situaţie inevitabilă.

 

Declarațiile celor doi lideri ai Primăriei Ploiești le puteți urmări în materialul video de mai jos:

 

Articolul precedentPrimarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre: Guvernul îi promovează pe cei care sunt mai puturoși în România | VIDEO
Articolul următorSituaţie nemaiîntâlnită! O localitate din Prahova riscă să rămână fără conducere administrativă!