Din ciclul cum să îți bați joc de bani publici și atunci când nu ai, Consiliul Local Ploiești a decis ca administrația publică locală să investească aproximativ 100.000 de euro pentru o toaletă publică. Şi toată suma, atenţie, doar pentru lucrări de reparaţii!

Altfel spus, autorităţile sunt dispuse se achite pentru toaleta publică situată în centrul municipiului, în parcul din faţa Halelor,   cât pentru cumpărarea unei vile de lux într-o zonă exclusivistă.

Astfel, în prezent aleșii locali au  aprobat un studiu de fezabilitate pentru un proiect de reparaţii la respective toaletă.

Devizul general e estimat la puţin peste 432.000 de lei cu tot cu TVA, din care lucrările propriu-zise ar valora circa 317.000 de lei, iar restul sumei ar merge pe servicii, potrivit informaţiilor din studiul aprobat miercuri de Consiliul Local Ploieşti, un studiu realizat de SC Crindesign Proiect SRL şi care arată că respectivul WC public ocupă mai puţin de 130 de metri pătraţi în subteran şi circa 76 la suprafaţă.

Costurile foarte mari sunt puse pe seama necesităţii unor lucrări de consolidare. Studiul mai evidenţiază că obiectivul a fost afectat de inflitraţii şi nu dispune de un sistem de ventilaţie adecvat, iar instalaţiile sanitare şi electrice sunt defecte.

 

Toaleta subterană din parcul Toma Socolescu, închisă de multă vreme, se află momentan în administrarea SGU Ploieşti. Cei de la SGU au venit cu propunerea de reparare, iar proiectul a fost aprobat de Consiliul Local cu 25 de voturi favorabile, chiar dacă aleşii din partea PNL reclamaseră în timpul dezbaterilor că suma este exagerat de mare.

Articolul precedentCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: “Sunt de acord doar în aceste condiții”
Articolul următorTentativa de furt la un bancomat din Ploiești! Cum procedau hoții