Ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe a venit astăzi la Ploieşti pentru a …verifica la faţa locului situaţia sălii de gimnastică. Stroe a uitat să vorbească şi despre celelalte secţii ale clubului sportiv aflat în subordinea ministerului şi a promis….studii de fezabilitate, dar nu a găsit nicio soluţie imediată pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Ministrul Sportului a venit la sala de gimnastică după o discuţie de aproximativ două ore cu primarul Adrian Dobre, clădirea fiind în administrarea Primăriei Ploieşti. E drept că era a doua oară când edilul Ploieştiului intra în clădirea clubului sportiv, prima oară fiind în anul 2016, atunci când a căzut o bucată din tavanul sălii de gimnastică.

Ionuţ Stroe a ajuns destul de greu la Ploieşti, situaţia clubului sportiv fiind făcută publică de reprezentanţii Sindicatul Naţional pentru Tineret şi Sport încă de luna trecută printr-o postare pe reţelele de socializare, postare preluată la vremea repectivă de Realitatea de Prahova, dar ministrul a reacţionat abia după ce un cotidian central a făcut o anchetă mai amplă în legătură cu situaţia clubului ploieştean.

“Starea în care se găseşte această sală este improprie performanţei, antrenamentelor şi activităţii sportive. Este motivul pentru care n-am mai aşteptat raportul corpului de control, probabil că miercuri vom avea concluzii clare, dar am preferat să vin astăzi aici pentru a găsi soluţii. Mult mai important decât cauzele trecutului, vinovăţiile unora sau altora, este să găsim soluţii. Am cunoscut situaţia prin intermediul presei, dar până la urmă niciodată nu e prea târziu. Am discutat cu autorităţile locale şi reprezentanţii clubului despre găsirea unor soluţii imediate, am încercat să găsim posibilitatea relocării activităţii de gimnastică în altă locaţie, dar din păcate oraşul Ploieşti nu dispune de o sală adecvată cerinţelor acestui sport. Prin urmare, vom încerca să remediem situaţia existentă de aici”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului.

După câteva ore de Ploieşti, timp în  care Ionuţ Stroe a discutat doar cu fosta campioană mondială de gimnastică Corina Ungureanu, ignorând total ceilalţi antrenori ai clubului, ministrul a promis…expertize tehnice (există una de prin anul 2010 care spune că sala ar trebui demolată şi reconstruită alta! ). Atât!

Dar până la realizarea expertizei tehnice, cei 400 de sportivi de la CS Petrolul vin zilnic să se antreneze în clădirea de la…umbra stadionului Ilie Oană din Ploieşti. Chiar şi cu tavanul care cade, chiar şi cu grupurile sanitare insalubre, chiar şi cu igrasia prezentă peste tot. Soluţiile pentru CS Petrolul sunt aşteptate de 10 ani încoace…

Din păcate, miniştrii vin şi pleacă,  se pozează în sala de gimnastică (întotdeauna alături de Corina Ungureanu), iar după vizite nu se schimbă nimic!

https://www.youtube.com/watch?v=9sv5mtEtdmI

Articolul precedentEvenimente frumoase la Sinaia, în ajun de Moş Nicolae
Articolul următorPercheziții de amploare în Capitală și în șase județe într-un dosar de pornografie infantilă
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.