Expertiza asupra activității societății de transpor în comun din Ploiești, un document strict secret!

Mult așteptata expertiză făcută asupra activității SC Transport Călători Express Ploiești SA, cea care ar urma să prezinte exact care sunt problemele cu care se confruntă societatea de transport în comun, a creat un adevărat scandal în cadrul executivului ploieștean.

Asta după ce s-a aflat că după semnarea contractului, a fost semnat un act adițional prin care societatea are drepturi de autor asupra expertizei și aceasta devine confidențială, doar cinci persoane având acces la informații. Cele cinci persoane sunt membrii comisiei de recepție a studiului: un președinte de comisie, un consilier juridic, un consilier din cadrul Direcției Economice, unul din cadrul Direcției Tehnic Investiții și un inginer din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești. Practic, nici măcar primarul și cei doi viceprimari nu vor primi expertiza.

Expertiza făcută asupra activității SC Transport Călători Express Ploiești SA, cea care ar urma să prezinte exact care sunt problemele cu care se confruntă societatea de transport în comun, a creat un adevărat scandal în cadrul executivului ploieștean.
Viceprimarul Cristian Ganea s-a arătat indignat după ce a aflat că după semnarea contractului, a fost semnat un act adițional prin care societatea are drepturi de autor asupra expertizei și aceasta devine confidențială, doar cinci persoane având acces la informații. Cele cinci persoane sunt membrii comisiei de recepție a studiului: un președinte de comisie, un consilier juridic, un consilier din cadrul Direcției Economice, unul din cadrul Direcției Tehnic Investiții și un inginer din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești. Practic, nici măcar primarul și cei doi viceprimari nu vor primi expertiza.

Drept urmare, atât executivul ploieștean cât legislativul vor afla care sunt problemele de la TCE în urma unei informări pe baza raportului de expertiză făcut de Comisie, informare care va fi transmisă Consiliului Local.

Viceprimarul Cristian Ganea spune că nu este de acord cu acest lucru și că nu știe cine a fost mandatat să semneze acel act adițional care face documentul să devină confidențial, dar că nu este corect ca membrii Consiliului Local să fie informați pe baza unui referat întocmit de o comisie, fără a avea acces la expertiza plătită din bani publici.
În plus, viceprimarul Cristian Ganea spune că are informații că în ultima perioadă au fost majorate veniturile angajaților TCE, că au fost mărite sporurile, dar și alte avantaje salariale și că în acest sens a solicitat o informare, pe care ar urma să o primească în cursul zilei de astăzi.
„ Raportul asupra activității TCE Ploiești rămâne o enigmă în Primărie cu toate că s-au plătit o groază de bani. Nu ni se pune la dispoziție pentru că a fost semnat un act de confidenţialitate. Nu știu cine a fost mandatat să semneze. Cert este că nu mi se pare corect ca noi, consilierii locali, să judecăm sau să fim informați printr-un referat făcut de o Comisie numită de domnul primar care să citească acel referat. Eu consider că ar trebui să îl primim pe cel original”, a susținut viceprimarul Cristian Ganea.

Raportul de activitate al SC Transport Călători Express Ploiești SA va fi realizat de către societatea PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL. Pentru realizarea respectivului raport, societatea de audit va primi suma de 130.000 lei.

Articolul precedentViceprimarul Cristian Ganea i-a solicitat demisia directorului interimar al Poliției Locale Ploiești! Se iau în calcul noi schimbări în cadrul instituţiei
Articolul următorScandal în Primăria Ploiești! Viceprimarul Ganea și primarul Dobre în război total