Toată conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a demisionat.


Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul unităţii medicale, managerul spitalului, Marius Niculescu, anunţă că subalternii săi şi-au prezentat demisiile, care au şi fost aprobate. Este vorba despre directorul medical şi directorul de îngrijiri. Al treilea demisionar este chiar managerul, care fusese instalat în funcţie în martie 2016 şi care a transmis acum către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova o solicitare de încetare a contractului de management.

Rămâne pe post directorul financiar, a cărui solicitare de concediu medical a fost respinsă

În comunicatul respectiv, publicat vineri, la o zi după o conferinţă susţinută alături de mai mulţi şefi de secţii, managerul demisionar de la Spitalul Judeţean spune că reclamaţiile făcute de ministrul Sorina Pintea “sunt reale şi corecte având în vedere standardele de calitate pe care spiralul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea serviciilor medicale”.

Marius Niculescu a făcut o trimitere şi la demisia înaintată, în semn de nemulţumire faţă de atitudinea ministrului, de şeful secţiei Cardiologie şi refuzată de conducere, afirmând că opinia exprimată de medicul Albu şi de ceilalţi şefi de secţii în conferinţa de joi “este justificată, prin prisma îmbunătăţirilor semnificative care au fost realizate pe secţiile Cardiologie, Interne, Ortopedie, Neurologie, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică, Chirurgie I faţă de condiţiile în care au fost nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea înainte de aceste modernizări şi dotări”.

Demisia directorilor vine la o zi după conferința de presă în care mai mulți medici, șefi de secții au afirmat că declarațiile Sorinei Pintea nu au fost în conformitate cu ceea ce s-a întâmplat real în timpul controlului inopinat. Șefii de secții au anunțat că vor demisiona în bloc, acuzând că se dorește ca Spitalul să rămână cu imaginea de unitate medicală cu probleme, nefiind recunoscute îmbunătățirile aduse atât condițiilor spitalicești, cât și actului medical.

Vom reveni cu amănunte

Articolul precedentClipe de coșmar pentru o mamă adoptivă! Bebelușul de care avea grijă a murit la câteva ore după ce a fost dus la Spitalul de Pediatrie Ploiești cu febră
Articolul următorGuvernul negociază autostrada Ploiești-Brașov cu constructorul celui mai mare pod din lume
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.