Sportivii din cadrul Clubului Sportiv Municipal Ploiești vor fi pe mâna unui doctor profesionist!  După scandalul sexual cu sportivele minore din cadrul CSM, în care a fost implicat fostul asistentul medical , Viorel Dohotaru, conducerea clubului a încheiat astăzi un angajament cu medical  Mircea Miu.

Născut în 9 martie 1955, a absolvit Liceul „Mihai Viteazul” din Ploieşti şi Facultatea de Medicină din Bucureşti (fiind şef de promoţie).  Înprimii ani de profesie, noul medic sportiv al CSM Ploiești a activat la Spitalul Fundeni şi dispensare comunale din judeţele Brăila şi Prahova.

Îndrăgostit de sportul rege,  MIu a jucat ca fotbalist la Chimia Brazi şi Unirea Brazi, trecând o scurtă perioadă şi prin curtea Sportului Studenţesc, acesta fiind un portar apreciat, apoi, la echipa din localitatea natală a avut o implicare totală, inclusiv financiar, la începutul anilor 90.
A fost un „deschizător de drumuri” în zona Golfului, un deceniu (1997 – 2007) activând în Dubai, ca şef al Centrului de Medicină Sportivă al Clubului Al Ahly, perioadă în care a lucrat şi a cunoscut multe personalităţi marcante ale fotbalului mondial, întâlnirea cu ”regele” Pele fiind la loc de cinste printre amintirile sale.


Revenirea în ţară, a coincis cu startul proiectului „FC Ploieşti”, care, într-un fel sau altul a dus la „renaşterea” a două echipe, Astra, respectiv Petrolul, cluburi pentru care Mircea Miu a lucrat în ultimii ani, şi, fără îndoială, poate fi considerat unul dintre cei mai apreciaţi medici sportivi români, printre colaborările sale regăsindu-se acum  şi echipele Clubului Sportiv Municipal Ploieşti.

Articolul precedentIncendiu violent în Șirna. O casă a fost mistuită de flăcări
Articolul următorBătaie în centrul Ploieștiului între ultrașii Petrolului și cei ai Rapidului