Polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au executat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a abaterilor bicicliștilor, precum și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, anunță IJP Prahova.  

În total, oamenii legii au aplicat 283 de sancțiuni contravenționale (147 pentru viteză excesivă), în valoare de 94.425 lei, iar ca măsuri complementare au reținut 14 permise și au retras patru certificate de înmatriculare auto.

Potrivit IJP Prahova, sâmbătă seara, în timp ce acționau cu aparatul radar TruCam, polițiștii rutieri au depistat o conducătoare auto din București care circula cu viteză peste limita legală, fiind înregistrată cu 174 km/h în afara localității Potigrafu. Aceasta a fost sancționată contravențional, fiindu-i, totodată, reținut permisul de conducere.

Și duminică, polițiștii au depistat un conducător auto care se deplasa cu viteză excesivă, de această dată radarul înregistrând 103 km/h în localitatea Bucov. Și în acest caz, au fost aplicate sancțiunile prevăzute de lege.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, pe raza comunei Valea Călugărească, a fost depistat în traficul rutier un conducător auto pentru care testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,48 mg alcool pur în litrul de aer expirat.  Bărbatul a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot polițiști ai B.D.N.E. au depistat un alt conducător auto care circula pe DN 1, în Puchenii Mari, având o concentrație alcoolică de 0,97 mg/l în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au deschis dosar penal.

Articolul precedentPercheziții la persoanele acuzate de tăieri ilegale de arbori și furt de material lemnos | VIDEO
Articolul următorÎn criză financiară, Primăria Ploiești triplează bugetul pentru ”Sărbătorile de Iarnă”