Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, în subordinea căruia se află Centrul pentru Persoane cu Handicap din Urlați, a reacționat în urma afirmațiilor ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

”Din punctul meu de vedere condițiile sunt excelente. A fost renovat în 2014 pe fonduri europene. Arată foarte bine, condițiile sunt foarte ok, în afara faptului că sunt foarte mulți. Dar dacă nu-i primim în centru, trebuie să stea pe străzi? Majoritatea dintre ei sunt bolnavi, au probleme grave. Acolo se desfășoară activități, au teatru, au serate. Da, nu ies din centru, corect, dar ei oricum nu au unde să se ducă, pentru că altfel nu ar fi internați, aduși la noi. Noi nu avem posibilitatea să cumpărăm apartamente pentru fiecare unde să trăiască. La Urlați este unul dintre cele mai mari centre, dar arată bec, bucătăria are toate dotările, mașini de spălat profesionale, uscătoare profesionale, tot ce vreți există acolo. Au mâncare foarte bună, le dă și pizza. Nu a fost folosit niciodată acel izolator, de obicei când unul începe și are un atac de orice fel este chemată o asistentă și i se face un calmat. Izolatorul nu este folosit, pentru că așa spune regulamentul și pentru că trebuia să existe, există.

Nu știu de la cine a înțeles dumneaei că acolo sunt pedepsiți, poate să vorbească cu fiecare beneficiar în parte, să-l întrebe dacă a stat vreunul acolo. Eu știu, pentru că am vorbit cu directorii și mi-au spus că nu fac așa ceva”, a declarat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Articolul precedentMinistrul Muncii, Violeta Alexandru, în urma vizitei de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți cu Handicap de la Urlați: ‘zolatorul. O cameră cât o debara folosită, teoretic pentru cei contagioși
Articolul următorPloieşti: Orăşelul Copiilor şi Târgul de Crăciun, organizate în Parcul Municipal Vest