Conducerea PSD Prahova nu se dezice de Liviu Dragnea nici în ultimul ceas!

Scandal pe tema salubrității din Ploiești. Președintele Bogdan Toader, reacție dură pe tema rezilierii contractului cu Rosal

Scandal pe tema salubrității din Ploiești. Primarul Adrian Dobre, a cerut  Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova, din care și municipiul reședință de județ face parte,  rezilirea contractului cu Rosal, operatorul de salubritate din oraș (detalii aici).

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, care este și președinte al ADI Deșeuri Prahova, a reacționat dur în urma anunțului făcut de edilul șef al Ploieștiului.

Toader a susținut că primăria, de asemenea, are o mare culpă în ceea ce privește modul defectuos în care se realizează colectarea deșeurilor.

Bogdan Toader a explicat că nu se poate pierde finanțarea europeană pentru înființarea ADI Deșeuri și că i-a solicitat primarului să plătească banii dacă dorește acest lucru, în speță, 37 de milioane de euro.

“Dobre nu a solicitat rezilierea, ci a exprimat un punct de vedere prin care întreabă cum se face ieșirea. I-am expus procedura. Dar nu e corect să pierdem 37 de milioane de euro, dacă iese (n.r. – Primăria Ploiești). Dacă iese, i-am spus că trebuie să plătească acești bani.

Este vorba despre un fond european pe care l-am accesat pentru managementul deșeurilor. Vorbim despre un masterplan în care au fost incluse toate stațiile, toate rampele, mașinile de lung curier MBT, cu bani europeni. Dacă un membru vrea să iasă, după ce a fost de acord, trebuie plătiți banii.”, a explicat președintele ADI Deșeuri, Bogdan Toader.

Cât despre varianta rezilierii contractului cu Rosal și încheierea unui nou contract cu un alt operator, Bogdan Toader susține:

“S-a făcut o procedură de licitație pe toată zona care cuprinde 36 de UAT-uri. Din cele 36, de ce doar Dobre vrea să rezilieze?

Rosalul e din 2008 în Ploiești, de pe vremea lui Volosevici, când licitația a fost făcută de Bozianu. Nu a avut o problemă cu Rosalul atâta timp. Acum are o problemă?

Nu mi-a transmis nimeni din ceilalți că vor rezilierea. Dobre să facă solicitare scris că vrea rezilierea. Și îi răspundem ca la carte.

Noi, mai mult decât să-l înștiințăm (pe operator – n.r.), să-l notificăm și să-l sancționăm, singura variantă e rezilierea.

Dar știti ce presupune rezilierea unui astfel de contract? Să rămână fără colector 36 de UAT-uri, și nu una sau două luni, ci un an sau doi?

Dacă abaterile sunt atât de grave, se va rezilia. Au plătit cota de ID, 2 miliarde, au adus pubele, au făcut contracte cu oamenii.”, a explicat Bogdan Toader.

Totodată, președintele ADI Deșeuri susține că și primăria are o mare culpă în ceea ce privește modul defectuos în care se face colectarea deșeurilor:

“Primăria are și ea o mare culpă: că nu a pus rampele la dispoziție. V-a spus Dobre acest lucru? Că se plânge că nu-i colectează. Eu i-am spus lui Dobre: Domnule, ai modificat rampele? Trebuia să le modifice, să le inventarieze, pentru ca operatorul să depună mai multe pubele în acele zone.

Trebuie să discutați mai mult cu Dobre și să-l întrebați dacă Primăria a respectat obligațiile contractuale. Putem să reziliem dacă dreptatea ar fi de partea primăriei, dar și primăria are lacune în această privință.”, a mai adăugat Bogdan Toader.

Articolul precedentAdrian Dobre, primarul Ploieștiului cere rezilierea contractului cu operatorul de salubritate | VIDEO
Articolul următorExcursioniști de profesie pe bani publici. Consilierii locali ploieșteni vor să plece din nou în China