primarul Ploiestiului

Ploieştiul va rămâne mult timp de acum încolo drept municipiul cu cea mai urâtă piaţă centrală din România. Şi asta pentru că primarul Adrian Dobre nu este lămurit de ce trebuie să semeneze autorizaţia de demolare a actualei pieţe de la Halele Centrale și nici nu dorește să grăbească demararea construirii unei piețe noi, moderne.

Primarul Dobre a dorit să îi răspundă viceprimarului George Pană, tot printr-o conferinţă de presă, deşi ar fi fost mai uşor să convoace o întâlnire cu conducerea SC Hale şi Pieţe pentru a lămuri problema.

Edilul susţine că a primit autorizaţia de demolare pe data de 26 iunie şi nu a semnat-o încă pentru că nu este lămurit…..Iar până va înţelege problema, comercianţii îşi desfăşoară activitatea într-o piaţă cu risc crescut de pericol, aşa cum a anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Întrebat de ce nu decide închiderea imediată a pieţei, primarul Ploieştiului a plasat problema în ograda celor de la Hale şi Pieţe şi a Consiliului Local Ploieşti.

“Piaţa aparţine Primăriei Ploieşti, dar e în administrarea SC Hale şi Pieţe. Conducerea societăţii şi Consiliul Local Ploieşti trebuie să decidă închiderea pieţie”, a spus primarul Dobre.

Până când cineva își va asuma responsabilitatea de a închide piața, comercianții și clienții își riscă zilnic viața, deoarece Inspectoratul de Stat în Construcții a anunțat încă din 2015 că zona reprezintă risc major de prăbușire și a recomandat demolarea de urgență.

Articolul precedentVIDEO Razie fulger a Poliției Rutiere la Plopeni și Slănic
Articolul următorVIDEO Documente falsificate la Primăria Gura Vitioarei! Ce spune Prefectura Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.