Cazul primarului comunei prahovene Şotrile, Daniel Bogdan Davidescu, implicat într-un scandal sexual cu o minoră şi cercetat penal de DIICOT,  va fi discutat în viitoarea ședință a Biroului Politic Județean al PSD Prahova.

Preşedintele social democraților prahoveni, Bogdan Toader, a anunţat astăzi că forul de conducere al organizaţiei judeţene se reuneşte joi și va dezbate propunerea de suspendare din partid a edilului, pe o durată de şase luni, argumentând că încă se desfăşoară o cercetare care îl vizează pe primar şi că, în toată această perioadă, el ar trebui să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie.

Declaraţiile de astăzi vin după ce, zilele trecute, imediat după izbucnirea scandalului, preşedintele PSD Prahova surprinsese pe multă lume cu o declaraţie nonşalantă în care spunea că ştia că primarul ar fi avut o relaţie extraconjugală şi eticheta scandalul sexual care a dus şi la anhecta DIICOT ca o “ceartă conjugală”. La rândul său, tot imediat după ce s-a aflat de anchetă, primarul din Şotrile declara în faţa jurnaliştilor că este nevinovat, că o cunoaşte pe fata respectivă dar nu a întreţinut relaţii sexuale cu ea şi că nu îşi explică de ce au apărut acuzaţiile care i se aduc.

Primarul din Şotrile a fost audiat joi de DIICOT, fiind suspectat de șantaj, act sexual cu un minor şi pornografie infantilă, cu menţiunea că, evident, la fel ca oricare altă persoană, el beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.