Zeci de gospodării din județul Prahova, inundate în urma ploii torențiale | sursa FOTO ISU Prahova
Zeci de gospodării din județul Prahova, inundate în urma ploii torențiale | sursa FOTO ISU Prahova

Zeci de gospodării din județul Prahova, inundate în urma ploii torențiale. Aproximativ 20 de locuințe din mai multe localități prahovene au fost inundate marți seara după o ploaie torenţială.
Pompierii anunță că intervin pentru evacuarea apei din gospodării din Lipănești, Ploiești, cartier Mitică Apostol, unde a fost inundată o brutărie, din Bărcănești, Târgșorul Vechi, Păulești, Brazi și Boldești Scăieni.

Zeci de locuințe din mai multe localități prahovene au fost inundate marți seara după o ploaie torenţială. ANM a avertizat faptul că Prahova se va afla marți seară, în intervalul 19.00-20.00, sub cod portocaliu, însă oamenii s-au arătat neputincioși în fața naturii dezlănţuite.

Au fost descărcări electrice și intensificări ale vântului, iar efectele furtunii nu au întârziat să apară. Pompierii intervin pentru evacuarea apei din aproximativ 20 de gospodării și încă mai sunt locații unde salvatorii nu au ajuns, apelurile care anunță inundații continuând să fie efectuate la 112.

Patru locuinţe, cinci gospodării dar şi un garaj din localitatea Bărcănești au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comună Lipăneşti, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie şi o locuinţă, în localitatea Targsorul Vechi pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă şi o gospodărie, în comună Păuleşti la o locuinţă particulară şi în oraşul Boldeşti Scaeni la o locuinţă. De asemenea, în municipiul Ploieşti, pompierii prahoveni au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol.
În localitatea Brazi pompierii au evacuat ape din două subsoluri de bloc.

În localitatea Păuleşti echipajele au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe firele de alimentare cu energie electrică.

32 pompieri militari cu 14 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Articolul precedentPrimarul Ploieșitului, Adrian Dobre: Până la sfârşitul anului va trebui să vină primul lot de autobuze
Articolul următorFOTO Trafic blocat la ieșirea din DN1 spre Ploiești din cauza inundațiilor