Polițiștii prahoveni au fost în alertă, marți seară, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a fost amplasată o bombă în zona rafinăriei LukOil Ploieşti.

În urma anunțului, mai multe echipaje ale Poliției, Jandarmeriei, ISU Prahova și ale Serviciului de Ambulanță s-au deplasat la fața locului.

„În această seară, am fost sesizați prin apel 112 de un bărbat că în cadrul unui obiectiv de pe raza municipiului Ploiești a fost amplasată o bombă. A fost constituită grupa operativă care a desfășurat activități specifice. Apelantul a fost identificat, stabilindu-se că cele sesizate nu sunt reale”, a precizat IPJ Prahova.

Ulterior, IPJ Prahova a revenit cu completări.

“În jurul orelor 19:45 am fost sesizați cu privire la amplasarea unei bombe în incinta unei rafinării de pe raza municipiului Ploiești. S-a constituit grupa operativă formată din aproximativ 60 de polițiști, coordonați de adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Ginel Preda, inclusiv echipa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

În urma verificărilor efectuate, în mai puțin de 30 de minute de la ora apelului, a fost identificat apelantul, un bărbat de 59 de ani, care a recunoscut că a inițiat apelul și că a fost o alarmă falsă. Față de acesta urmează a se lua măsurile legale.”, a mai anunţat sursa citată